VDDO - HHV

VDDO 1 - HHV 1
Zaterdag 8 juni was het tijd voor de VDDO selectie om het goede veldseizoen met een glans
te gaan afsluiten. Beide ploegen stonden na 5 wedstrijden gedeeld eerste, en konden de
strijd om het kampioenschap beslechten met een overwinning. Het tweede team mocht de
spits afbijten tegen AVO 4. In de eerste helft werd duidelijk dat AVO ook gebrand was om het
kampioenschap te behalen, want de gasten uit Assen speelden overtuigender en zorgden
voor een 4-8 ruststand. In de tweede helft kon VDDO 2 weer aanhaken en brak er een
ontzettende spannend slot aan. Op 9-9 was het nog voor beide ploegen nog mogelijk en
beide ploegen wisten dan ook nog te scoren. Helaas voor de thuisploeg konden ze niet
doordrukken en was de 10-10 dan ook de einduitslag. Hierdoor eindigen beide ploegen
gelijk, maar is AVO 4 op basis van onderling resultaat kampioen geworden. Dan was het taak
aan het vlaggenschip om wel het kampioenschap binnen te slepen. Om 17:00u floot
scheidsrechter K. de Vries voor de start van de wedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld.
Met de lastige uitwedstrijd nog in het achterhoofd wisten de Buitenveld combinatie dat ze
zeker flink aan de bak moesten voor de felbegeerde promotie naar de eerste klasse.
HHV begon sterker aan de wedstrijd en gooiden alles in de strijd om een overwinning te
behalen en daarmee voor hun lijfsbehoud in de tweede klasse. Veel schoten van afstand met
een harde rebound was het recept voor de beginfase. Bij een stand van 2-6 zette VDDO aan
en wist het weer aan te sluiten door drie verschillende vrouwelijke doelpuntenmakers. Toch
wisten de gasten weer een gaatje te maken van 4 goals, waardoor VDDO weer aan de bak
moest bij de stand van 6-10. Ook deze wedstrijd werd er weer fysiek gekorfbald, maar hier
kon VDDO door de ervaring van laatste jaren goed mee omgaan. Wesley kwam in het veld
voor Martijn om meer actie te forceren, dit vak had het tot noch toe namelijk lastig in de
aanval. In het andere vak wist aanvoerder Luco de korf wel te vinden en zorgde met 3 goals
weer voor de aansluiting, nadat Wesley zijn invalsbeurt bekroonde met een gemaakte
strafworp. Voor rust wist HHV de stand nog in hun voordeel te brengen en konden beide
ploegen met 11-12 de kleedkamers opzoeken.
In de rust werd benadrukt dat de ploeg wel het betere van het spel had, maar dat het wel
zaak was om de juiste kansen te blijven nemen. Verdedigend zorgen dat de juiste mensen
werden uitgeschakeld en ervoor zorgen om uit het fysieke spel te blijven. Door de snelle goal
van Wout-Jan was de stand na rust weer gelijk en brak een spannende tweede helft aan.
Jozina kwam in het veld om wat meer reboundkracht te creëren. De zwart-paarsen lieten
zien vandaag vastberaden te zijn de overwinning op het eigen sportpark te houden en liepen
via 3 verschillende doelpuntmakers uit naar 16-14. HHV maakte weer gelijk, wat voor de
thuisploeg het sein was om nog even flink aan te zetten. In de fase die hierop volgde werd
maar weer eens duidelijk dat het team met elkaar flink gegroeid is met de jaren en wist het
door goed spel de voorsprong uit te bouwen. Op 18-17 was het gebeurd met de scoordrang
van de gasten en wist VDDO nog wel door te scoren. Uiteindelijk wisten 8 spelers een
doelpunt te maken vandaag en was het dus weer een collectief succes voor de ploeg. Luco
wist met zijn 8 ste goal de eindstand op het scorebord te brengen en zo wist VDDO met een
overwinning van 21-17 het kampioenschap veilig te stellen.
Waar het in het najaar net niet gelukt was de promotie te behalen, wist de ploeg dit in de
voorjaarscompetitie helemaal goed te maken. Na de zomerreces zal de ploeg uitkomen in de
eerste klasse. Een prestatie waar zeker trots op gewezen mag zijn. Daarnaast gaan de
felicitaties uit naar de overige teams die kampioen wisten te worden op het veld: F1, D2, D1,
C1, B2 en wellicht wordt hier komende dinsdag nog de B1 aan toegevoegd.