VDDO - RoodWit

VDDO 1 - Rood Wit 1
Twee weken na de laatste wedstrijden stonden de eerste returns van de voorjaarscompetitie
op het programma. Zaterdagmiddag mochten de selectieteams van de Buitenveld-
combinatie aantreden tegen De Parobool 4 en Rood Wit 1. Met het oog op de stand voor
beide teams een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Het tweede team
startte om 15:30u tegen de paarse studenten uit Groningen. In een gelijk opgaande eerste
helft waren de goals schaars. Het thuis team tapte in de tweede helft uit een ander vaatje en
wist langzamerhand weg te lopen bij de tegenstander. Loon na werken en een aantal mooie
goals betekende uiteindelijk een 12-7 winst voor VDDO 2. Door deze overwinning blijven ze
in het spoor van koploper AVO, die elkaar nog zullen treffen in de laatste speelronde.
Komende week eerst een uitwedstrijd tegen Elko, waar nogmaals volop voor de winst
gespeeld zal worden. Om 17:00u was het vervolgens de beurt aan het vlaggenschip, die
gebrand waren de teleurstelling van de vorige ontmoeting teniet te doen in de return tegen
Rood Wit. Waar het vorige keer nog ontzettend warm was, bleef het vandaag een stuk
minder heet en dus zou er ook met meer energie gespeeld gaan worden. Een goede
voorbereiding en met de juiste drive, kon VDDO 1 beginnen aan deze wedstrijd onder leiding
van W. de Haan.
De thuisploeg opende de scoren, waarna het initiatief werd gepakt door de ploeg uit Wezep.
Waar het in de eerste ontmoeting nogal schortte aan doelpunten, bleek dat deze middag wel
anders. De doelpunten vlogen over en weer, met veel afstandsschoten en mooie doelpunten
vanuit de doorbraak. Via 1-3 werd het 3-5, waarna de ploeg van coach Patrick Aalders met 3
achtereenvolgende goals weer aan de goede kant van score wist te komen. Beide ploegen
deden weinig onder van elkaar en maakten er een spannende wedstrijd van. Een sterke fase
van de gasten betekende de grootste voorsprong van deze middag voor Rood-Wit 7-10.
VDDO bleef de juiste kansen selecteren en wist weer aan te haken, waarna het tot de rust
stuivertje wisselen was. Waar VDDO veel kansen creëerden uit het spel, zocht Rood-Wit het
juist meer vanuit het statische spel, harde rebound met lange heren en daaromheen veel
schoten van ver. Effectief was het wel, bij de rust was er al 24 keer gescoord door beide
ploegen, in het lichte voordeel van de gasten (11-13). In de rust werd benaderd het goede
spel door te trekken en vooral vertrouwen houden op een goede afloop. Door verdedigend
iets meer de sterke punten van de tegenstander uit te schakelen en zelf aanvallend de juiste
mensen bleef uit spelen, was het zeker nog mogelijk om de wedstrijd winnend af te sluiten.
Na de pauze bleek al gauw dat de thuisploeg gebrand was deze keer de punten in huis te
houden. De score werd gelijk getrokken tot 15-15, waarna de laatste voorsprong van Rood-
Wit deze middag een feit was. De combinatieploeg speelde volwassen en wist
langzamerhand de voorsprong uit te bouwen. Via 17-17 werd het 19-18, wat voor VDDO een
teken was om nog even gas bij te geven. 4 goals achter elkaar (waaronder de 4 de en 5 de van
Wout-Jan en de 6 de van Luco) betekende een comfortabele voorsprong van 5 doelpunten.
VDDO had iets meer grip op de scorende dame van Rood-Wit door een tactische wissel,
waar Rood-Wit vooral aan de herenkant flink aan het doorwisselen geslagen was. Dit bracht
echter niet het gewenste resultaat, want 5 minuten voor tijd had VDDO de wedstrijd totaal
onder controle. Vlak voor tijd bracht Rood-Wit het verschil terug naar 4, einduitslag 24-20. Zo
heeft VDDO het verlies van twee weken goed gemaakt en kan de focus gelegd worden op
de laatste twee wedstrijden van deze voorjaarscompetitie. Komende week gaat VDDO 1 op
bezoek op het kunstgrasveld van de Pein, waar een goed vervolg zal worden geprobeerd te
geven aan de mooie overwinning van vandaag.