RoodWit - VDDO

Rood Wit 1 - VDDO 1
Na twee weken geen wedstrijd vanwege koningsdag/meivakantie, mocht de Buitenveld
combinatie eindelijk weer de wei in. Bij dit soort weersomstandigheden is het ook zeker
leuk om de wei in te gaan, wat tijdens de laatste wedstrijden tegen AVO4 en HHV1 twee
weken geleden wel anders was. Op Hemelvaartsdag was de groep nog onder
soortgelijke omstandigheden als groep actief geweest op het jaarlijkse Lintjo toernooi,
een dag met wisselvallige resultaten, maar vooral het spelplezier was belangrijk deze
middag. Nu was het tijd om de concentratie weer op de competitie te richten, met
uitwedstrijden tegen de Parabool 4 en Rood-Wit 1. Voor beide ploegen belangrijke
wedstrijden met het oog op de ranglijst en ook zeker om met een goed gevoel richting de
returns toe te werken van deze competities. Het tweede team wist in een spannende pot
aan het langste eind te trekken, en namen de twee punten mee vanaf het
studentensportpark in Groningen (9-10). Door deze uitslag staat de ploeg op de tweede
plaats en heeft het alles nog in eigen handen als het gaat om het kampioenschap. Later
op de middag moest het vlaggenschip aantreden tegen het onbekende Rood-Wit uit
Wezep. Een ploeg die net als VDDO in de zaal een niveau hoger actief was, maar ook
daarin te weinig punten wist te verzamelen om volgend jaar weer in die klasse te mogen
acteren. Op een zonovergoten sportpark Erica Terpstra floot scheidsrechter J. van Dijk
om 15:25u voor de start van deze warme wedstrijd.
Waar de zwart-paarse combiploeg in de reeds gespeelde (oefen)wedstrijden
gemakkelijk tot scoren kwam, bleek het vandaag een behoorlijke opgave. Het was niet
dat er geen kansen gecreëerd werden, maar de scherpte in de afronding ontbrak
vandaag bij vrijwel iedereen. Gelukkig voor VDDO schoot de thuisploeg ook niet met
scherp en kon het dus in de buurt blijven van de Rood-Witten. Verdedigend had de
gastploeg het ook wel aardig onder controle, maar belonen middels doelpunten was
simpelweg niet gegeven. VDDO zag de gastheren ook nog strafworpen missen, en
rekende zelf ook op een strafworp vlak voor rust. In exact dezelfde situaties kreeg de
thuisploeg in de voorafgaande aanval een tweetal strafworpen, maar de scheidsrechter
gunde het VDDO niet om voor rust nog een aansluitingstreffer te mogen maken vanaf de
stip (7-5). Knopje omzetten en in de rust de neuzen weer dezelfde richting op zetten,
want alles was vandaag nog mogelijk.
Ietwat afgekoeld en weer geswitcht van een rood, naar een wit gezicht kon de tweede
helft weer gestart worden. Via 7-6 had VDDO genoeg kans om op gelijke hoogte te
komen, maar net als in de eerste helft mocht het maar niet baten. Het gaatje van twee
doelpunten bleef ook in de tweede helft langere tijd in stand, wat na wissels aan beide
kanten ook niet veranderde. Er was besproken dat als er vandaag geen winst behaald
kon worden, er in ieder geval gezorgd moest worden dat het verschil zo klein mogelijk
bleef. Uiteindelijk floot de scheidrechter af bij een stand van 13-10, waardoor de opgave
voor VDDO 1 duidelijk is voor de returnwedstrijd. Kansen zat en genoeg leermomenten
gehad vandaag, dus alles is nog mogelijk in het restant van de competitie.Over 2 weken
zijn de returns tegen de gelijke ploegen en dan zal VDDO er alles aan doen om de 4
punten op het sportpark in Oosterwolde te houden. Om 15:30u speelt het tweede 2 en
aansluitend om 17:00u is de wedstrijd VDDO - Rood-Wit. Wees welkom!