HHV 1 - VDDO 1

Twee weken na de openingswedstrijden van de voorjaarscompetities was het op
deze regenachtige zaterdag tijd voor de eerste uitwedstrijden. VDDO 2 had de taak
om een goed vervolg te geven nadat het de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen
had. De tegenstander AVO 4 wist ook twee punten te halen in hun eerste wedstrijd,
dus was het een belangrijke wedstrijd met het oog op de ranglijst. In een wedstrijd
met weinig goals was het uiteindelijk AVO 4 dat aan de goede kant van de score
stond, waardoor de Assenaren nu alleen de koppositie hebben weten te
bemachtigen. Nog geen man over boord, maar het tweede team van de zwart-paarse
combinatieploeg zal uit een heel ander vaatje moeten tappen willen ze het
felbegeerde kampioenschap behalen.

Later op de dag moest het vlaggenschip van de Buitenveld-combinatie aantreden
tegen oude bekende HHV in Hollandscheveld. Een ploeg die elke wedstrijd weer veel
strijd levert, wat dan ook vaak spannende wedstrijden oplevert. In de eerste wedstrijd
wist VDDO 1 vrij eenvoudig te winnen van De Pein en had HHV de punten niet weten
mee te nemen uit Wezep. Vanwege de wisselvallige weersomstandigheden zou het
vandaag wel eens een wedstrijd kunnen worden, waarbij de winnaar niet per se het
beste korfbal hoefde te spelen.

Om 15:30u floot scheidsrechter Okken voor het begin van de wedstrijd. VDDO
schoot uit de startblokken en wist redelijk vlot op een 0-2 voorsprong te komen. HHV
liet zich niet kennen en antwoorde met 3 goals. Waar VDDO probeerde het
bewegelijke spel te spelen waar ze vaak succesvol mee zijn, wilde de thuisploeg juist
heel erg functioneel spelen en uit de harde doorbraak kansjes te forceren. Dit leidde
tot veel situaties waar de scheidsrechter moest ingrijpen, wat zeker gezien het steeds
slechter wordende veld en het wisselvallige weer niet makkelijk te (be)oordelen was.
HHV liet daarnaast zien ook van afstand zuiver te kunnen zijn en wist halverwege de
eerste helft dan ook uit te lopen naar 10-7. Hierna brak weer een sterke fase aan van
de uitploeg en wist met gedegen spel te zorgen voor een 12-12 ruststand.
In de rust werd benadrukt dat de juiste kansen genomen moesten worden en dat de
ploeg niet veel mee moest in het spel en de hectiek van de thuisploeg en vooral
gewoon hun eigen spel moest blijven spelen. Ook na rust bleef het stuivertje
wisselen, waarbij HHV het merendeel van de tijd aan de goede kant van de score
wist te staan. Via 12-14, werd het 18-15 om vervolgens halverwege de tweede helft
bij een stand van 19-18 nog alle kanten op te kunnen gaan. De ervaring die VDDO
heeft opgedaan in de laatste tijd als groep, was uiteindelijk de beslissende factor
voor de uitkomst van deze wedstrijd. Het veelal lichamelijke spel was voorheen een
factor waar de uitploeg vaak moeite mee had, maar hier wist de ploeg deze keer
goed onderuit te spelen. Een sterke fase zorgde voor een 20-22 stand met nog 5
minuten op de klok, wat uiteindelijk na de laatste goal van HHV genoeg bleek te zijn
voor vandaag (21-22). Na 2 wedstrijden staat VDDO samen met Rood-Wit op 4