VDDO 1 - De Pein 1

Wedstrijdverslag VDDO - De Pein

Voor de selectie van VDDO stonden in het zonnige weekend van zaterdag 6 april twee
mooie wedstrijden op het programma. VDDO 2 nam het op Sportpark Oosterwolde op
tegen Elko 2. Na een spannende eerste helft, wist VDDO de wedstrijd in de tweede helft
naar eigen hand te zetten en de wedstrijd met 14-8 over de streep te trekken. Met deze
overwinning staat VDDO 2 na de eerste speelronde op de eerste plek op de ranglijst.
Om 17:00 gaf scheidsrechter J. van der Noordaa het startschot voor de wedstrijd VDDO
1 tegen De Pein 1. VDDO begon goed en scherp aan de wedstrijd. Toch was het De
Pein die de eerste twee doelpunten op het scorebord zetten. VDDO kon echter al snel
de stand gelijk trekken door twee keer vanaf tweeënhalf meter te scoren. VDDO was
vastberaden een goed resultaat te behalen in de eerste speelronde van de
veldcompetitie. Luco van de Wolfshaar en Martijn Menken hadden het vizier beide op
scherp en scoorden twee keer waardoor de stand 6-2 was in het voordeel van de
thuisploeg. VDDO wist met goed verdedigend werk en degelijke aanvallen met
afstandschoten van Monique dokter, Luco van de Wolfshaar, Myrthe Looijenga en
Wout-Jan Donker de ruststand op 11-3 te bepalen.
Ook in de tweede helft was het De Pein die als eerst raak schoot. Echter kwam VDDO
ook goed de kleedkamer uit en kon het uitlopen tot een 14-4 voorsprong door
afstandschoten van Wesley Nieuwhof, Luco van de Wolfshaar en Monique dokter. De
Pein wist nog een keer van tweeënhalf meter te scoren, maar kwam er vrijwel de gehele
wedstrijd niet aan te pas. VDDO gaf daarom nog maar eens wat gas bij en liep uit naar
een comfortabele voorsprong van 20-6 door doelpunten van Myrthe Looijenga, Luco
van de wolfshaar, Wesley Nieuwhof en Wout-Jan donker. Ook nu wist De Pein de korf
nog een keer te raken, maar werd de wedstrijd op relatief eenvoudige wijze met 22-7