Hoogkerk - VDDO

Na 2 weekenden rust stond de wedstrijd tegen Hoogkerk op het programma. De thuiswedstrijd had VVDO de eerste helft de wedstrijd in handen en gaf het in de 2e helft weg en keek bij het fluitsignaal tegen een flinke achterstand aan. Deze wedstrijd moest de formatie dus zorgen om de gehele wedstrijd bij de pinken te blijven. Zo gezegd zo gedaan. VDDO haalde de eerste punten binnen door met 19-24 te winnen.

VDDO ging voortvarend van start, al snel namen de bezoekers een voorsprong van 2 doelpunten door een afstander van Myrthe Looijenga en een doorloopbal van Wesley Nieuwhof 0-2. Doormiddel van 2 strafworpen kwam de thuisploeg weer langszij 2-2. Solide verdedigen en elkaar steunen was van belang omdat Hoogkerk veel de bal naar binnen wilden spelen en op die manier strafworpen en vrije ballen te creëren. Advies van coach Aalders om ze eerst van afstand maar eens de kansen te laten maken. Daar bleken ze ook minder zuiver in te zijn. VDDO daartegen was schotvaardiger en wisten 5 afstanders op rij scoren 2-7. Hoogkerk had geen vat op de wedstrijd, Wesley Nieuwhof, Wout Jan Donker en Martijn Menken zorgen voor een comfortabele voorsprong met rust 8-14.

Coach Aalders benadrukte in de pauze om solide te blijven spelen, de tegenstander de fouten te laten maken. De scheidsrechter was streng op het fysieke spel van Hoogkerk en hier gebruik van te maken. Hoogkerk zal alles op alles zetten om de voorsprong dicht te spelen en eventueel meer fysieke spel gaan inzetten. VDDO bleef scherp en bleef scoren. Hoogkerk pikte af en toe een doelpuntje mee maar was niet bij machte om het gat dicht te spelen. VDDO kreeg veel kansen en mede door Jozina Donker, Sjoerd Hoeksma, Lotte de Jong en Petra Mulder bleef er een comfortabele voorsprong op het scorebord staan. VDDO kon eindelijk het harde werken de wedstrijd met winst afsluiten met een eindstand van 19-24.