VDDO - DOW/TFS/Wêz Handich

VDDO - DOW/TFS/Wêz Handich
 
Zaterdag 20 januari speelde het eerste team van VDDO een thuiswedstrijd tegen de samenwerkende teams van DOW, TFS en Wêz Handich. Om 20.00 werd in een goed gevulde sporthal de Bongerd in Haulerwijk ingefloten door scheidsrechter H. Jonkers. De thuisploeg kon in de eerste helft lang mee komen met de nummer 3 van de competitie, maar kon dit uiteindelijk niet de gehele wedstrijd vasthouden. De wedstrijd eindigde in een stand van 17-29. 
 
De score werd geopend door DOW/TFS/Wêz Handich waarna Sjoerd Hoeksma de stand middels een strafworp weer gelijk trok. Tot een stand van 5-5 wisten de ploegen afwisselend te scoren. Daarna kon de uitploeg voor het eerst een gaatje slaan van 4 punten. Martijn Menken bracht het verschil met een afstandsschot terug naar 3 bij een stand van 6-9. De laatste minuten voor de rust wist VDDO echter niet meer tot scoren te komen waardoor bij een ruststand van 7-15 de kleedkamers werden opgezocht. 
 
Tijdens en na de rust voerde coach Patrick Aalders meerdere wissels door om vernieuwde energie te brengen. De combinatieploeg DOW/TFS/Wêz Handich wist opnieuw de score te openen. De thuisploeg was niet van plan zich al gewonnen te geven en kon mee blijven scoren. Met doelpunten van onder andere Myrthe Looijenga, Wout-Jan Donker en Wesley Nieuwhof bleven de beide ploegen tot een stand van 13-20 elkaar af te wisselen in score. De thuisploeg wist dat het meer risico zou moeten gaan nemen in een poging de stand dichter naar elkaar toe te trekken. Daarmee wist de uitploeg echter in het slot van de wedstrijd toch nog uit te lopen. De wedstrijd werd afgefloten bij een stand van 17-29. 
 
Ondanks het goede spel pakt VDDO daarmee opnieuw geen punten en blijft het hekkensluiter in de eerste klasse A. Volgende week speelt de selectie van VDDO in Roden tegen Noordenveld.

Laatste nieuws

Laatste verslagen