De Parabool - VDDO

De Parabool - VDDO

Afgelopen zaterdag stond in Groningen de wedstrijd De Parabool 1 - VDDO 1 op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de beide ploegen nummer 1 en 2 in de stand, met een onderling verschil van slechts 1 punt. De winnaar van het duel zou daarom volgende week de laatste speelronde in gaan als koploper van de competitie. Na een spannende wedstrijd, waarin VDDO het voortouw nam, was het De Parabool die de wedstrijd in de laatste seconden gelijk trok.

VDDO opende de score van de wedstrijd middels een strafworp door Wesley Nieuwhof. De Parabool kwam gelijk maar Myrthe Looijenga schoot de bezoekers opnieuw op voorsprong. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op tot een 6-6 tussenstand, waarbij namens VDDO werd gescoord door Sjoerd Hoeksma, Wesley Nieuwhof, Petra Mulder en Luco van de Wolfshaar. Daarna scoorde VDDO vier punten op rij waarmee het voor het eerst een ruimere voorsprong nam in de stand. De Parabool kwam weer terug tot een verschil van twee maar Myrthe Looijenga bepaalde namens VDDO de ruststand op 8-11.

Na de rust was het opnieuw VDDO dat de leiding in de wedstrijd nam en het verschil naar vier punten bracht middels een afstander van Luco van de Wolfshaar. De beide ploegen scoorden opnieuw afwisselend tot een 9-13 tussenstand. Daarna was het de thuisploeg dat door vier punten op rij de stand weer gelijk wist te trekken. Sjoerd Hoeksma en Wesley Nieuwhof schoten VDDO opnieuw op voorsprong nadat De Parabool de stand weer gelijk trok. In het slot van de wedstrijd kwam Senne Kristiaan binnen de lijnen en schoot de bezoekers weer tot een voorsprong van twee punten verschil, 15-17. De thuisploeg kwam echter opnieuw tot een verschil van één punt. De scheidsrechter kende vervolgens in de laatste seconden van de wedstrijd een strafworp toe aan de thuisploeg, waardoor de wedstrijd alsnog in een gelijkspel van 17-17 eindigde. Door het gelijkspel blijft De Parabool koploper in de tweede klasse met één punt voorsprong op VDDO.

Komende week staat de laatste speelronde van de najaarscompetitie op het programma. VDDO reist dan opnieuw af naar Groningen en zal het dan opnemen tegen Club Brothers, die al zeker zijn van degradatie naar de derde klasse. VDDO is al zeker van de tweede plaats en kan alleen nog bovenaan eindigen bij verlies door De Parabool in de laatste wedstrijd.

Laatste nieuws

Laatste verslagen