Udiros - VDDO

Udiros 1 - VDDO 1

Op zaterdagmiddag 22 april stond de wedstrijd Udiros 1 tegen VDDO 1 op het programma. Een wedstrijd tussen de huidige nummer twee en vier op de ranglijst. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd. Voorafgaand speelde Udiros 2 tegen VDDO 2. Udiros 2 begon sterk aan de wedstrijd, maar VDDO 2 bleef goed aanhaken. Na een spannende wedstrijd was het Udiros 2 dat aan het langste eind trok en de eindstand werd beslist op 16-13 in het voordeel van Udiros.

Om 16:00 gaf scheidsrechter R. den Boer het startschot en kon de wedstrijd tussen Udiros 1 en VDDO 1 beginnen. Na een spannende beginfase was het Udiros die de touwtjes in handen nam en snel uitliep naar een 8-2 voorsprong. VDDO reageerde hier goed op met doelpunten van Luco en Anke die het gaatje terug brachten tot vier. Tot rust was het stuivertje wisselen. De ruststand werd bepaald op 11-5 in het voordeel van de thuisploeg. In de rust werd geconcludeerd dat VDDO de zaken prima op orde had, dus de focus moest op de aanval worden gelegd. Udiros kwam goed uit de startblokken met een snel doelpunt.
Wout-Jan reageerde snel met een mooi afstandsschot, maar hierna was het Udiros die het initiatief overnam. Martijn werd nog een aantal keer ingewisseld om een rebound overwicht te creëren in beide aanvalsvakken. Ondanks de slechte weersomstandigheden bleven beide
ploegen nog een aantal keer scoren. Uiteindelijk was de thuisploeg te sterk voor VDDO, en werd de eindstand bepaald op 18-10 in het voordeel van Udiros.

Nu kan er genoten worden van de meivakantie en zijn alle ploegen twee weken vrij. Na deze rustperiode zal VDDO weer met goede moed beginnen aan de competitie en meedoen in de strijd voor promotie. Zaterdag 13 mei spelen zowel VDDO 1 als VDDO 2 thuis, in Haule, tegen Thrianta. De hulp van de supporters kunnen zowel VDDO 2 als VDDO 1 goed gebruiken.