VDDO 1 - ROG 1

Op zaterdagavond 21 januari jl. werd de wedstrijd VDDO 1 tegen ROG 1 gespeeld. Een wedstrijd die tevens belangrijk was voor behoud van de tweede plek, na het debacle van vorige week tegen Spannum.
De wedstrijd tussen VDDO 1 en ROG 1 begon na de spelerspresentatie met de jeugd van VDDO D1. De bal van deze wedstrijd werd gesponsord door Juwelier Simons uit Oosterwolde.
VDDO 1 kwam gelijk goed uit de startblokken doordat Wout-Jan Donker in de eerste minuut al twee keer de korf trof. Direct daarna kwam de tegenstander op gelijke hoogte en liep uit tot twee punten voorsprong. Daarna nam de thuisploeg de touwtjes wat meer in handen met doelpunten van o.a. Petra Mulder, Luco van de Wolfshaar en Monique Dokter (7 - 5). Na een dik kwartier vroeg het team van ROG om een time-out, VDDO maakte hier ook gebruik van n.a.v. het huidige spel. Nadat de wedstrijd werd hervat kon de tegenstander de achterstand niet wegwerken, het verschil bleef twee doelpunten in het voordeel van VDDO. Vlak voor voor rust vroeg de coach van VDDO ook een time-out aan om zijn ploeg scherp te houden. Beide ploegen gingen vervoglens rusten bij een stand van 12 - 10. Na de pauze begon VDDO weer voortvarend met o.a. doelpunten van Sjoerd Hoeksma en Myrthe Looijenga. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de voorsprong van VDDO toe tot een verschil van zes doelpunten, deze werden gemaakt door Wout-Jan Donker, Sjoerd Hoeksma, Petra Mulder en Wesley Nieuwhof. Tussendoor had de tegenstander nog een time-out aangevraagd, maar dit mocht echter niet baten. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten bij een eindstand van 25 - 17 in voordeel van de thuisploeg VDDO

Volgende week zaterdagavond speelt VDDO een uitwedstrijd in Noordwolde tegen de Hoeve 1.