VDDO 1 - SIOS 1

VDDO - SIOS  |  zaterdag 3 december 2022

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van VDDO de eerste thuiswedstrijden van de zaalcompetitie. Het tweede team van VDDO won na de winst van vorige week opnieuw, ditmaal met 17-16 van Mid-Fryslan. Daarna was het taak aan het vlaggenschip om de eerste punten van de competitie binnen te slepen na de valse start van vorige week.

Namens het vlaggenschip was het Wesley Nieuwhof die de score van de wedstrijd opende met een afstander. SIOS wist daar 2 doelpunten tegenover te zetten maar de thuisploeg begon scherp en scoorde vervolgens 5 doelpunten op rij. Scores kwamen onder andere van Lotte de Jong, Petra Mulder en Wout-Jan Donker. VDDO kon vervolgens deze voorsprong uitbreiden en deed dit mede door een afstander van Monique Dokter en een vrije bal van Myrthe Looijenga. De thuisploeg liep zo uit naar een voorsprong van 7 punten. Uiteindelijk was het SIOS dat voor rust het laatste doelpunt maakte en de ruststand op 13-6 bracht.

Na de rust werd er door beide ploegen om en om gescoord tot aan een stand van 19-13. Namens VDDO kwamen de doelpunten onder andere door een kleine kans van Petra Mulder en een strafworp van Martijn Menken. De thuisploeg bracht enkele wissels in en schroefde het tempo in de wedstrijd nog wat omhoog om het verschil verder uit te bereiden. Vervolgens waren het Luco van de Wolfshaar en Myrthe Looijenga die de voorsprong naar een verschil van 9 punten brachten. Na een afstander van SIOS kwamen de laatste doelpunten van VDDO op naam van Lotte de Jong en Wout-Jan Donker. Daarna was het SIOS dat het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte en daarmee de eindstand op 27-16 bepaalde.

Volgende week reist de selectie af naar Winsum voor de uitwedstrijden tegen DWA/Argo.