Nic. 6 - VDDO 3

VDDO 3 heeft in het bosrijke sportcomplex van Nic. Groningen verzuimd de volle buit mee terug te nemen naar Oosterwolde. De eerste helft gaf VDDO goede druk, maar kon niet echt uitlopen op het gefocuste Nic. Na een ruststand van 5 - 6, werd een ruimere voorsprong bij vlagen wel makkelijker behaald. In de slotfase kreeg Nic. vleugels van alle kanten en kwam terug met een reeks van vijf doelpunten. Het allerlaatste schot van VDDO was echter raak en zo werden de punten verdeeld onder beide ploegen bij een eindstand van 14 - 14.

De eerste helft ging op en neer. VDDO gaf defensief flink wat druk maar kon de korf moeizaam vinden. Nic. kwam vlot op voorsprong, waarna Carel via een kleine kans de 1 - 1 kon noteren. Via de 1 - 2 van Iris, en de 3 - 3 van Lotte kwam Nic. wederom terug. Diana kon daarna via een afstandsschot wederom de gelijkmaker maken (4 - 4). Zowel Rick als Lotte troffen beiden nog de korf, waarna Nic. de ruststand bepaalde op 5 - 6 in het voordeel van VDDO.
VDDO kwam echter goed terug uit de kleedkamers. Zowel Wilmar, Carel als Lotte zorgde voor een aantal mooie treffers op rij (5 - 9). Het leek er even op dat Nic. zich erbij neer legde. Niks was minder waar. De thuisploeg kreeg de gelegenheid om zelf ook drie treffers op rij te scoren, waardoor de margé nog één doelpunt bedroeg. Na een duel onder de korf, wist Carel slim zijn tegenstander op een ander spoor te zetten en daardoor kon hij zijn kleine kans benutten (8 - 10). Met onder andere een benutte en magistrale omdraaibal van Diana, een koele afstandstreffer van Jesse, en een doelpunt van Carel achter de korf (9 - 13) leek VDDO af te stevenen op een winst. Maar toen kwam de slotfase in zicht! Nic. kreeg een nieuwe portie energie tussen de lijnen, het team leefde op en met maar liefst vijf doelpunten op rij stond de tussenstand op 15 - 14 voor de thuisploeg. VDDO was volledig de concentratie kwijt. Met nog tien seconden op de klok kreeg VDDO nog één kans om iets terug te doen. Wilmar wist dat hij zijn laatste kans moest scoren om er nog een punt uit te slepen voor zijn team. Zijn afstandsschot werd benut (15 - 15), en mocht VDDO op de valreep met een punt terug naar huis. Een spannende pot in de tweede helft. Voor de één een gewonnen punt, voor de ander een verloren punt!

Volgende week zondag speelt VDDO 3 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Wêz Warber en Fluch 2.
Aanvang wedstrijd is om 13.00 uur in Oosterwolde.