VDDO - Noordenveld

VDDO BLIJFT IN TWEEDE KLASSE, NOORDENVELD PROMOVEERT NAAR EERSTE KLASSE

De eerste beslissingswedstrijd tegen Noordenveld werd verloren met 19 - 13, een verschil van 6 doelpunten. Daarin deed VDDO zich eigenlijk in de score veel te kort en werden er te veel kansen gemist. Er moest dus eerst het verschil van 6 doelpunten worden goedgemaakt in de terugwedstrijd en in eigen huis. Het werd een wedstrijd waar de spanning was om te snijden en met de pauze was er een gat geslagen met een 14 - 8 tussenstand. De eindstand werd 20 - 14 en dat resulteerde zich in een verlenging. Een verlenging die 2x 5 minuten bedroeg. Uiteindelijk wint VDDO welliswaar met 22 - 17 maar dat was dus niet genoeg om te promoveren.

Er waren veel supporters op deze wedstrijd af gekomen in Oosterwolde en die hebben een hele mooie en vooral spannende wedstrijd gezien. Tot 3 - 3 ging het gelijk op, daarna liep VDDO uit naar 6 - 3 maar Noordenveld kwam weer terug in de wedstrijd (6 - 6). VDDO kwam vervolgens beter in de wedstrijd en scoorde maar liefs 8 doelpunten en Noordenveld kon daar maar 2 tegen over scoren. Het verschil met de pauze was dus die marge van 6 doelpunten. Na de pauze was het scoringspercentage vrij schaars. Er werd door beide teams heel goed verdedigd en VDDO moest een aantal keer een verschil van 5 doelpunten goed maken naar 6 doelpunten, wat echter wel steeds lukte. Zelfs 2 minuten voor tijd zat VDDO aan de goede kant (20 - 13), maar toch lukte het Noordenveld om nog minimaal 1 keer te scoren.
Dat werd dus verlengen! VDDO maakte het eerste doelpunt, maar voor het eerst in de wedstrijd scoorde Noordenveld 3x achter elkaar. VDDO scoorde vlak voor tijd nog de 22 - 17 maar dat was tevergeefs. De goede fluitende scheidsrechter floot voor het definitieve eindsignaal, en was de eindstand 22 - 17. Beide ploegen hebben er twee fantastische wedstrijden van gemaakt, waarin Noordenveld 1 doelpunt over hield om te promoveren naar de eerste klasse. Maar VDDO heeft zeker laten zien niet de mindere te zijn, en kan zich in uitstekende vorm klaar stomen voor het aankomende veldseizoen.
Doelpunten kwamen van Luco (7x), Sjoerd (6x), Woutjan (4x), Wesley (1x), Jozina (2x), Petra (1x) en Myrthe (1x)