VDDO 1 - Thrianta 1

Op zaterdag 26 maart stond alweer de derde ontmoeting tussen het combinatieteam en de geelhemden uit Hoogeveen op het programma. De eerste ontmoeting, 27 november 2021, werd geschrapt wegen de opruk van alweer een golf van het coronavirus. Deze wedstrijd, destijds onder leiding van scheidsrechter J. de Boer, kwam uit op een 25-27 uitslag. De tweede ontmoeting, 5 februari van dit jaar waren de krachten verdeeld en was de uitslag een stuk minder spectaculair (17-17). De derde ontmoeting moest uit gaan maken welke van de twee ploegen zich tot winnaar van deze poule mocht noemen en daarmee de nummer 2 van de poule 2Ba in de kruisfinales zal treffen.
Thrianta had maar één verlies punt, het combinatieteam verloor in de week ervoor onnodig van Kinea en had dus 3 verliespunten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het tweede team in het zonnetje gezet, die afgelopen dinsdag al het kampioenschap wist veilig te stellen. Deze zaterdag lieten ze in een gecontroleerde wedstrijd de terecht nummer 1 van deze poule te zijn. Met 15-9 sloot het team een succesvol zaalseizoen af en mag daarmee haar kunsten volgend jaar in de reserve derde klasse laten zien.
Terug naar de wedstrijd van het eerste, vandaag wederom onder leiding van J. de Boer, in een ietwat gewijzigde startopstelling. Wesley Nieuwhof in de plaats van Wout-Jan Donker, good old Chris Tuinstra in plaats van Sjoerd Hoeksma en Anke Postma in plaats van Jozina Donker. Het combinatie team begon sterk aan de wedstrijd en wist met gedegen verdedigwerk het aantal tegengoals miniem te houden. Het jonge talent Wesley wast vastberaden zich vandaag te laten zien en wist een aantal keer de korf te vinden. Jammer genoeg kon het publiek niet heel lang genieten van de terugkeer van Chris Tuinstra in het vlaggenschip. Bij een actie schoot het in de kuit en moest hij noodgedwongen vervangen worden. Wout-Jan Donker, net 2 uur thuis van de wintersport, kwam in zijn plaats in het veld. Aan het eind van de eerste helft kroop Thrianta dichterbij de thuisploeg en wist zelfs in de laatste aanval voor de rust de eerste voorsprong te pakken. Op 7-8 werd er gefloten om de kleedkamers op te zoeken. In de rust werd benadrukt dat het verdedigende spel dik in orde was en dat men het goede spel van begin van de eerste helft door moest zetten na de rust. Een sterke beginfase zal belangrijk zijn, om het momentum weer terug te krijgen en weer meer controle te krijgen over de wedstrijd. Thrianta zal ongetwijfeld hetzelfde hebben gedacht, want de geelblauwen kwam sterk uit de kleedkamer en wisten al gauw een gaatje te slaan met VDDO. Met meer verdedigende druk en meer scores werd in de tweede helft al gauw duidelijk, dat de thuisploeg niet meer kon aanhaken. Wesley wist in de tweede helft ook nog een aantal keer de korf te vinden, maar het mocht niet baten. Coach Otto probeerde nog wat te forceren door een Luco en Martijn van vak te laten wisselen, maar het had niet haar gewenste resultaat.

Zo mag VDDO zich gaan opmaken voor een tweetal beslissingswedstrijden tegen de nummer 1 van poule 2Ba, Noordenveld uit Roden. Het 12-21 verlies van vandaag kan gauw vergeten worden en de ploeg zal de focus moeten leggen op deze 2 beslissende wedstrijden. Alle steun en enthousiasme van het publiek is hierbij meer dan welkom. Mochten de blauwhemden aan over deze twee wedstrijden de sterkere zijn, is namelijk promotie naar de eerste klasse een feit. De wedstrijden worden gespeeld op 9 (Roden) en 16 april (Oosterwolde), waarbij het tijdstip nog vast gesteld moet worden. We zien jullie graag bij deze wedstrijden langs de kant om ons aan te moedigen!