Rodenburg - DIO

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Rodenburg en DIO op het programma. De ploeg uit Oosterwolde kon de eerste helft het hun tegenstander nog aardig lastig maken. Echter, in de tweede helft wist DIO niet met zijn tegenstander mee te scoren waardoor het een lastige wedstrijd werd. Eindstand 25-15. Na een slap begin aan de kant van DIO keken de spelers al gauw tegen een achterstand van 5-0 aan. Het was Henine Tuinstra die het eerste de korf wist te vinden. Na een doelpunt van Rodenburg was het wederom Henine Tuinstra en Petra Mulder die voor een stand van 6-4 zorgden. In de fase die daar op volgde scoorde de ploegen om en om, mede door een benutte strafworp van Chris Tuinstra werd de stand 10-6. Door doelpunten van onder andere Hendrik Jan van Zanden wist DIO zich terug te knokken tot 10-9. Helaas kon het goede spel niet tot de pauze worden volgehouden, want ondanks de mooi gelopen doorloper van Peter-Jarno Donker zocht DIO met een achterstand van 14-10 de kleedkamer op. De tweede helft kwam DIO er eigenlijk niet niet meer aan te pas. Ondanks de vele kansen die gecreëerd werdens bleven de doelpunten uit. Het was Myrthe Looijenga die wel met haar schoten de korf tweemaal wist te vinden, maar ondertussen liep Rodenburg uit tot 21-12. Tegen het einde van de wedstrijd maakten enkele A-junioren nog speelminuten. Met als hoogtepunt een doelpunt van Zoë de Hilster, die met een afstandschot zorgde voor een eindstand van 25-15. Volgende week mag het eerste team van DIO het in eigen huis opnemen tegen WSS uit Oude Pekela dat momenteel één plaats boven de ploeg uit Oosterwolde staat.