WSS - DIO

Zaterdagavond had DIO de kans om van de nul af te komen in Oude Pekela, maar na een redelijke eerste helft werden de defensieve fouten afgestraft in het vervolg en wacht DIO nog steeds op de eerste punten van de tweede klasse. Petra Mulder verzorgde via een afstandsschot de 0 - 1 voorsprong, waarna Manon Bel namens DIO twee mooie kleine kansen afrondde. WSS kwam vervolgens langszij en dat was ook het beeld van de eerste helft.  Zowel Petra Mulder, Peter-Jarno Donker, Sjoerd Hoeksma en Linda Veenstra zorgden voor de geringe voorsprong (4 - 5, 5 - 6, 6 - 7 en 7 - 8). De laatste vijf minuten van de eerste helft mochten vooral de heren van WSS de schoten lossen van afstand en kreeg DIO een kleine dreun te verwerken door met een 11 - 8 achterstand de rust in te gaan. Hendrik Jan van Zanden gaf DIO een boost door direct een afstander te scoren in de tweede helft (11 - 9). Dat was van korte duur, WSS scoorde opnieuw een reeks doelpunten en DIO was erg zoekende na de 17 - 9 achterstand. Toch kwam er alsnog een poging tot ommekeer. Met o.a. een kleine kans en een afstander van Linda Veenstra kwam DIO iets terug tot 18 - 14. Het was echter niet genoeg om het WSS nog lastig te maken. De ploeg uit Oude Pekela wint met 25 - 14 en laat DIO alleen achter op de laatste plek.  Een kleine winterstop is nu van toepassing. De competitie hervat zich op zaterdag 11 januari en dan ontvangt DIO in Oosterwolde de nummer vier van de poule, SIOS uit Wolvega.