DIO - Koru

Een effectief DIO heeft uitgehaald in eigen huis tegen Koru 1. Bij een ruststand van 16 - 10, kon DIO de tweede helft verder werken aan het doelsaldo en won uiteindelijk met overtuigende cijfers van 26 - 15.

Chris Tuinstra bracht DIO al gauw op een 2 - 0 voorsprong na twee treffers van afstand. Hoewel Koru mede met een strafworp weer aansluiting kreeg tot 3 - 2 kreeg DIO vervolgens genoeg ruimte om afstand te nemen. Met een serie scorende doorloopballen van Petra Mulder en Myrthe Looijenga, schoot Peter-Jarno Donker de eenheid van DIO naar een tussenstand van 8 - 3. Koru kreeg inmiddels wel wat meer vat op het schot en ging het halverwege de eerste helft om en om bij het scoren van beide teams. Met onder andere het doorscoren van afstandsschoten van Linda Veenstra, Peter-Jarno Donker, Chris Tuinstra, Myrthe Looijenga, Petra Mulder en Manon Bel bleef DIO aanvallend gevaarlijk en dat stukje doorzettingsvermogen kreeg het gewenste resultaat binnen de lijnen. Met een verdiende ruststand van 16 - 10 kreeg DIO mondeling een lofuiting van coach Linda Nijenhuis.

Myrthe Looijenga leidde DIO met een schitterende achterbal naar de 17 - 11, waarna schutter Chris Tuinstra opnieuw van afstand de korf wist te treffen. De doelpuntenmachine kreeg wat rust maar DIO bleef solide spelen. Met tussendoor een benutte strafworp van Chris Tuinstra en twee doelpunten van Manon Bel keek Koru inmiddels tegen een achterstand aan van 21 - 11. In een joviaal slot van beide teams wist Koru nog viermaal te scoren. Een mooie afstander van Sjoerd Hoeksma en de doelgerichte scherpte van Myrthe Looijenga en Chris Tuinstra brachten DIO naar een mooie 26 - 15 overwinning.

DIO is van de nul af in de derde klasse en zal komende zaterdag opnieuw in eigen huis gaan strijden voor de volle buit en de jacht naar de middenmoot. DIO ontvangt dan EKCA/CIBOD uit Arnhem.