DTS (S) 1 - DIO 1

DIO 1 heeft een zure nederlaag achter de rug. Afgelopen zaterdagmiddag bleek de afronding in Surhuizum tegen DTS 1 opnieuw een grote zorg te zijn. Hoewel er wederom keurig en met volle druk werd verdedigd door DIO, maar eigen kansen niet benut werden bleef de ruststand slechts op 7 - 2 in het voordeel van DTS. Tijdens de tweede helft was het een herhaling van zetten. DTS wint met 12 - 6, en DIO blijft na dit weekend stevig in de degradatie zone hangen van de derde klasse.

De eerste helft verliep mager qua doelpunten. Na twaalf minuten stond DIO met 5 - 1 achter, Petra Mulder zette DIO van die akelige nul af door een kleine kans te benutten. Daarna verliep het duel een ruime tijd zonder doelpunten. In de slotfase werd er her en der nog wat gescoord, en was Sido Koonstra trefzeker uit een strafworp, 6 - 2. Beide ploegen ging rusten bij een stand van slechts 7 - 2.

De tweede helft was ook al niet zo sprankelend qua doelpunten. Pas in de 21e minuut kon Wilmar Bosscha van afstand de 10 - 3 noteren en even later was het opnieuw Bosscha die een kleine kans verzilverde. Een strafworp voor Sido Koonstra en een treffer van afstand door Chris Tuinstra tijdens de slotfase was enkel voor de statistieken. DIO verliest met 12 - 6 en zal de komende weken echter een hoop punten moeten pakken om het zicht van de middenmoot niet verder uit het oog te verliezen.