DIO - EKC Nääs

Koploper EKC Nääs maakte in Oosterwolde korte metten met hekkensluiter DIO. De ploeg uit Enschede won met 17-37.

Chris Tuinstra zette DIO op voorsprong via een afstandsschot. EKC scoorde viermaal op rij, maar via Chris Tuinstra en twee strafworpen van Petra Mulder kwam de thuisploeg langszij (4-4). Tot 6-8 bleven de blauwhemden redelijk in het spoor, maar daarna zette de lijstaanvoerder een tussensprint in. EKC scoorde uit alle hoeken (7-19). Sjoerd Hoeksma kreeg het publiek op de banken met een schitterende one-hander. Chris Tuinstra, Peter-Jarno Donker en Henine Tuinstra pikten ook een doelpunt mee. De ruststand was 11-22.

Met onder andere drie treffers van Chris Tuinstra scoorde de thuisploeg goed mee in de eerste tien minuten van de tweede helft (15-28). Een schot van A-junior Lotte de Jong kwam in de handen van Petra Mulder, die de 16-28 op het scorebord bracht. DIO had geen antwoord op de vele schoten van de bezoekers. Sjoerd Hoeksma scoorde via een flinke afstander de 17-34, maar het slotakkoord was voor EKC Nääs (17-37).