DIO - WWC

DIO blijft na negen speelronden nog steeds koploper in de derde klasse. Zaterdagavond troefde DIO pas in de tweede helft WWC af. Tijdens de eerste helft was bij lange na nog niets beslist.

WWC kende een goede start. Na de 1 - 3 voorsprong miste de ploeg uit Mantgum en Wiuwert een belangrijke strafworp voor het vervolg. DIO herpakte zich echter en Marian Schraa zette haar ploeg weer op een gelijke stand d.m.v. een doorloopbal en een afstandsschot.
De gehele eerste helft verliep gelijkwaardig en gelijkopgaand qua scores. WWC was flink in beweging waardoor DIO zichzelf bij vlagen niet de rust kon bewaren. Myrthe Looijenga zette DIO via een treffer van afstand op 4 - 3 waarna WWC de gelijkmaker zocht en kreeg. Dit ging nagenoeg door tot het rustsignaal. De doelpunten van DIO kwamen op naam van Mulder, Looijenga, Tuinstra en Bosscha. Chris Tuinstra zorgde via de stip voor de 9 - 8 ruststand na een overtreding op Sjoerd Hoeksma.

Tijdens de rust trachte coach Nijenhuis dat haar ploeg de rust en het eigen spelletje weer moest spelen. Defensief was niet slecht met slechts acht tegendoelpunten.

DIO maakte de woorden van coach Nijenhuis geheel waar tijdens de tweede helft. WWC kwam nog wel op gelijkhoogte (9 - 9) maar DIO ging solide om met het spel en mocht vier maal op rij scoren via Myrthe Looijenga, Linda Veenstra, Sjoerd Hoeksma en Chris Tuinstra, 13 - 9. Dit werd de opmars naar een mooie tweede helft. Nadat Chris Tuinstra de 17 - 12 binnen schoot van afstand was de winst nagenoeg veilig gesteld. De laatste tien minuten speelde DIO vrij uit en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Linda Veenstra scoorde nog uit een fraai klein kansje en Petra Mulder van afstand. Chris Tuinstra bepaalde de eindstand op een verdiende 20 - 13 winst.

DIO kent momenteel een fantastisch zaalseizoen met een hechte groep in de derde klasse. Doelstellingen voor behoud van de derde klasse is (vrijwel) zeker veilig gesteld en de positie als koploper is mede dankzij het collectieve spel te danken.

DIO heeft de komende twee weken voorjaarsvakantie en hervat de competitie weer op zaterdag 2 maart. Dan volgt opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen middenmotor It Fean/Boelenslaan.