DIO - VZK

De stellingwerfse derby is zaterdagavond gewonnen door DIO.  Tijdens de eerste helft openden beiden ploegen voorzichtig waarna DIO richting het rustsignaal een klein gat van vier doelpunten kon slaan. In de loop van de tweede helft voerde VZK de druk verder op maar kon vervolgens net niet aanhaken waardoor de Haulenaren nipt verloren met 17 - 16.

De score werd geopend door Sjoerd Hoeksma, die namens DIO een vrije bal toegewezen kreeg. Beide ploegen kregen kansen maar van scherpte was echter nog geen sprake in de eerste tien minuten.
VZK kreeg twee strafworpen toegewezen na het foutieve afstoppen van DIO. Deze worpen werden door Wout Jan Donker als Martijn Menken netjes afgerond. Met drie doelpunten op rij van DIO, waaronder een mooie afstandschot van Linda Veenstra, bouwde de thuisploeg een voorsprong op van 4 - 2. VZK bleef kalm en kwam mede door een benutte strafworp van Martijn Menken en een afstander van schutter Erik van Zanden weer op gelijke hoogte. DIO zette wederom aan en hield de voorsprong vast via 6 - 4 en 7 - 5. De slotfase van de eerste helft scoorde Martijn Menken van VZK nog koelbloedig een strafworp. Chris Tuinstra, Petra Mulder en Myrthe Looijenga waren trefzeker voor DIO en laatstgenoemde bepaalde de ruststand op 10 - 6.

VZK kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Wout Jan Donker en Aukje Ekkels zorgden voor 10 - 8. Na een DIO treffer van Jarno Wilms ging het om en om voor beide ploegen tot de 14 - 11. Met nog tien minuten op de klok leek de kraker pas echt te beginnen. Door twee afstandsschoten van Luco van Wolfshaar en Erik van Zanden (VZK) werd het 14 - 13 en moest DIO "operatie aanval" in werking stellen om de ongeslagen status te behouden. Door twee fraaie afstandsschoten van Wilmar Bosscha en Chris Tuinstra zette beide heren DIO weer op twee verschil. Wilmar Bosscha leek de tik uit te delen door opnieuw van afstand te scoren, 17 - 14. Met nog drie minuten op de klok scoorden Wout Jan Donker en Erik van Zanden de 17 - 16. In de slotseconden kreeg VZK nog een grote kans voor de gelijkmaker via een omdraaibal, maar werd echter niet afgerond.

Door de winst van DIO blijft de ploeg van Linda Nijenhuis ongeslagen in de derde klasse en staat met vier punten los van de nummers twee Thrianta en TFS. VZK blijft stevig in de middenmoot en houd met zes punten aansluiting met de nummers twee.

DIO speelt volgende week een uitwedstrijd tegen TFS en VZK zal het thuis opnemen tegen de nummer zeven WWC.