DIO - Thrianta

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft DIO de topper tegen Thrianta gewonnen en gaat nu alleen aan de leiding in de derde klasse.
De ploeg uit Hoogeveen won eerder al vier keer op rij van DIO in het seizoen van 2017 - 2018, maar die goede lijn werd zaterdagavond beëindigd. De jonge ploeg van coach Nijenhuis is momenteel in vorm, toont veel veerkracht en gaat als ongeslagen zaalstatus de feestdagen in.

Gelijkopgaande eerste helft
In de eerste helft lieten beide ploegen zich niet zomaar gewonnen. De ploeg uit Hoogeveen sloeg snel toe naar een 0 - 2 voorsprong. De dames Bel en Looijenga zorgden via het schot voor de gelijkmaker. Tot de 8 - 8 ging het gelijkopgaand. In die fase scoorde Manon Bel twee maal via een strafworp vanwege het foutieve verdedigen van Thrianta op Myrthe Looijenga.
DIO creëerde richting het eind van de eerste helft wat meer creativiteit waardoor Petra Mulder en Chris Tuinstra met een treffer van afstand de 10 - 8 voor zich wonnen. Thrianta bleef echter overeind en scoorde mee. Dat gaatje van twee doelpunten was belangrijk en werd tot het rustsignaal niet meer dicht gemaakt. Via de 13 - 10, een toverbal van Jarno Wilms en een fraaie omdraaibal van Marianne Veenstra besliste Myrthe Looijenga de ruststand op 15 - 12.

Wonderkind van DIO 2 zorgt voor excellent plan
Het eerste kwartier was eigenlijk een herhaling van zetten. Beide ploegen scoorden gedreven verder. De doelpunten op naam van DIO kwamen van Chris Tuinstra, Sido Koonstra, Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looijenga en Petra Mulder (22 - 20).  Halverwege de tweede helft kwam de spanning terug in de wedstrijd. Door de fanatieke en energierijke optredens van beide teams werd het uithoudingsvermogen flink getest bij DIO, waardoor coach Nijenhuis de hele reservebank liet warm lopen. Intussen miste Thrianta een belangrijke strafworp maar zette dat vrij snel recht door een benutte vrije bal. Vervolgens werd echter de gelijkmaker gemaakt door Thrianta bij een stand van 22 - 22. DIO leek het vertrouwen weer wat terug te krijgen door twee mooie en benutte afstandsschoten van Chris Tuinstra. Thrianta bleef in het spoor en hield de margé klein, 25 - 23. Coach Nijenhuis besloot om toch te wisselen bij DIO. DIO 2 speler Sjoerd van Veenen werd ingebracht voor Sjoerd Hoeksma en scoorde direct een fraaie doorloopbal wat wel eens een belangrijke kon zijn. Het wisselplan werd door Nijenhuis uiteindelijk weer teruggedraaid en Thrianta kwam terug tot 26 - 25. Sido Koonstra zette de margé opnieuw op twee verschil. Sjoerd van Veenen mocht wederom tussen de lijnen verschijnen en bekroonde zich tot een echte held. Een kostelijk afstandsschot werd omgezet in een 28 - 25 voorsprong en met nog enkele minuten tot het eind mocht DIO langzaam denken aan een mooie winst in eigen huis. De one-man show van Sjoerd van Veenen ging verder, opnieuw werd zijn afstandsschot op fantastische wijze verzilverd en daarmee was de winst een feit. Manon Bel bepaalde uiteindelijk de eindstand via een strafworp op 30 - 25.

DIO zal door de winst ongeslagen het nieuwe jaar in. Met een korte winterstop zal DIO de zaalcompetitie op 12 januari hervatten met een uitwedstrijd tegen rode lantaarn Stadskanaal '74.

Voorafgaand aan het duel van DIO 1, hebben de A-junioren ook een fantastische pot korfbal laten zien. DES A1 werd met 21 - 5 verslagen en gaan de korte break in met een mooie tweede plek in de poule.
DIO 2 heeft een teleurstellende zondagmiddag achter de rug. In Houtigehage werd met 20 - 16 verloren van de Pein 2. De voorsprong in de eerste heflt werd niet vastgehouden tijdens de tweede helft, waarin het scoren maar moeizaam verliep. DIO 2 staat samen met Vitesse 2 en KIOS 3 in de rode zone met slechts twee punten uit vier wedstrijden.

Combiteams DIO/VZK/Donkerbroek B1 en B2 staan respectievelijk derde en zevende in de poule 016 en 040. DIO C1 heeft ook een pittig zaalseizoen, uit drie duels staan ze nog met nul punten onderaan. DIO D1 staat momenteel op de vierde plek, met een aantal wedstrijden minder gespeeld dan de nummer één en drie. DIO E1 doet het netjes, een mooie tweede plek en drie punten achter koploper Sparta 1.

We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar!