WWC - DIO

De 2e wedstrijd in deze zaalcompetitie werd gespeeld op de zaterdagmiddag tegen WWC. Na de ruime overwinning vorige week in Oosterwolde tegen NQL toog de DIO karavaan naar het verre Noorden. De voor DIO onbekende tegenstander WWC verloor de 1e wedstrijd met 22-13 van It Fean. Dit wetende begon de ploeg overtuigend aan de match. Een doorloopbal aan DIO zijde werd mooi afgerond. WWC antwoordde direct en trok de stand gelijk. De Ecostyle formatie nam weer het voortouw, maar daarna was het WWC die de volgende 8 minuten de korf wel wist te vinden. Halverwege de 1e helft was het dan ook DIO die tegen een 4-2 achterstand aan keek. De bezoekers wilden niet achterblijven en scoorden zelf ook 3 op rij, waardoor DIO weer op voorsprong kwam. 6 minuten voor tijd zorgden de blauw/zwarten nog voor een gelijke stand. DIO nam vanaf dat moment het heft in handen en zochten met een 5-8 voorsprong de kleedkamers op. Tijdens de rust was iedereen er over eens dat de wedstrijd de goede kant was omgekanteld en dat het zaak was dit te consolideren en waar mogelijk uit te breiden. De thuisclub stonden de spelers van DIO al op te wachten. Ze hadden er duidelijk zin in en wisten dit direct om te zetten in een doelpunt, 6-8. De volgende 10 minuten scoorden beide ploegen 2 keer, waardoor het verschil uiteindelijk op 2 bleef. Met weer 3 op rij vergrootten de spelers van het vlaggenschip uit Oosterwolde de marge naar een veilige 5 verschil. Met nog 18 minuten te spelen bleek dit ook het geval al kwam WWC, die altijd maar doorging nog gevaarlijk dichtbij. Achteraf kun je zeggen dat de winst nooit echt in gevaar is geweest. Maar de spelers en coach stonden na afloop toch wel raar te kijken over de bizarre verloop van de wedstrijd. 2 punten is 2 punten en met 4 uit 2 is de start van dit seizoen natuurlijk om in te lijsten. De enige ploeg die dit ook heeft bereikt is Thrianta. Zij wonnen, net als DIO, met het minimale verschil van 1 doelpunt van Stadskanaal. Het wordt toch niet net zo’n competitie als vorig seizoen……waar iedereen van elkaar won en verloor en het tot de laatste wedstrijd spannend bleef of je zou promoveren of degraderen…. Volgende week gaan we Friesland weer verder in en zal er om 18.50 gespeeld worden tegen It Fean/Boelenslaan in Surhuisterveen.