WSS - DIO

Door de winst op WSS zaterdagavond, heeft DIO zich weer in de aansluiting van de top drie in de derde klasse genesteld. Bij de uitwedstrijden in Oude Pekela wist DIO de afgelopen jaren nauwelijks winst te behalen. Het leek vooral in de eerste helft wederom een moeilijke avond te worden tijdens de laatste veldwedstrijd van dit jaar. Tijdens de tweede helft kwam DIO steeds beter in de wedstrijd, en knokte zich alsnog verdienstelijk naar de winst.

WSS wist na het beginsignaal al een goede voorsprong te innen. Na tien minuten moest DIO toekijken naar een 4 - 1 achterstand. Twee gemiste strafworpen namens DIO leken hele dure worpen te worden. Toch kon het vlaggenschip van Linda Nijenhuis zich terug knokken naar 4 - 3, mede door een kleine kans van Linda Veenstra en een strafworp van Chris Tuinstra. WSS kreeg vervolgens ook een strafworp en kon het verschil weer op twee doelpunten brengen. Schutter Sido Koonstra schoot daarna tweemaal raak via een afstandsschot, en werd de stand weer op gelijke hoogte gebracht, 5 - 5. Tot het rustsignaal bleef het spel gelijkopgaand en scoorde o.a. Chris Tuinstra (stip) en Petra Mulder (afstand). De ruststand bedroeg 7 - 7.

Tijdens de tweede helft werden er belangrijke stappen gezet. DIO kwam o.a. door een stevig afstandsschot van Sjoerd Hoeksma op 7 - 9. WSS bleef in achtervolging en na het doelpunt van Marian Schraa kwam de ploeg uit Oude Pekela opnieuw langszij, 10 - 10. DIO deed er vervolgens nog een schepje bovenop, en volgden de ploeg tactische aanwijzingen op van coach Nijenhuis. Het laatste kwartier trof WSS nog eenmaal de korf, en had DIO defensief alles redelijk onder controle. DIO kon koelbloedig de score verder uitbreiden. Myrthe Looijenga werd de laatste tien minuten nog binnen de lijnen gebracht voor Marianne Veenstra. Looijenga was bij de laatste twee doelpunten voor DIO betrokken, een mooie doorloopbal werd afgerond en een overtreding op Looijenga in de korfzone werd bestraft met een strafworp, die Sido Koonstra zoals gewoonlijk prachtig afrondde.

DIO staat voorlopig op de derde plek in de derde klasse van het veldseizoen, met èèn wedstrijd meer gespeeld. Vanaf 24 november zal het zaalseizoen beginnen. Ook hier zal DIO uitkomen in de derde klasse.