Vitesse 1 - DIO 1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Vitesse-DIO op het programma. Met de nederlaag van vorige week nog in gedachten gingen de spelers onder leiding van Linda Nijenhuis strijdlustig op pad. DIO nam vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen. Toch was het de thuisploeg die als eerste konden scoren. Middels een kleine kans kon Sido Koonstra de ploeg weer op een gelijke stand zetten. Na de vakwissel benutte Sjoerd Hoeksma een vrije bal en kon Vitesse aanhaken door van afstand te scoren. Vanaf dat moment kon DIO de korf beter vinden en door doelpunten van Manon Bel, Marianne Veenstra, Sjoerd Hoeksma en Sido Koonstra werd de voorsprong uitgebreid naar zes doelpunten. Tot de rust scoorden beide ploegen nog tweemaal waardoor er een tussenstand van 4-9 op het scorebord stond. Na de rust waren het de Oosterwoldenaren die als eerst scoorden. Vitesse probeerde nog wat terug te doen maar door doelpunten van onder anderen Myrthe Looijenga en Wilmar Bosscha was dit niet genoeg om er weer een spannende wedstrijd van te maken. Met mooie aanvallen en goed verdedigend werk kon de wedstrijd makkelijk uitgespeeld worden en stond er na 60 minuten spelen een eindstand van 16-21 op het scorebord. Volgende week speelt DIO thuis tegen TFS.